Assalammualaikum peminat MCD
Foldover
Ayam Gril yang menjadi kegemaran pelanggan kini kembali, bersama pelbagai
pilihan menu, termasuk Foldover Ikan Rangup baharu
Bulan Ramadan ini, McDonald's Malaysia terus menyajikan pelbagai hidangan menarik dan menyelerakan melalui menu Ramadan istimewanya, untuk dinikmati oleh rakyat Malaysia bersama keluarga dan rakan-rakan. Ini termasuklah Foldover Ikan Rangup dan Ayam Goreng McD dengan Sos Cili Manis baharu
Menurut Melati Abdul Hai, Naib
Presiden dan Ketua Pegawai Pemasaran McDonald's Malaysia, pengenalan kedua-dua
menu baharu ini adalah sebahagian daripada komitmen berterusan McDonald's
Malaysia dalam menyediakan pilihan menu menarik sepanjang Ramadan dengan
citarasa yang berlainan.
Sepanjang bulan tersebut, para
penggemar ikan mempunyai pilihan untuk menikmati Foldover Ikan Rangup – dengan kepingan
ikan rangup keemasan yang lengkap dengan salad, tomato, dan hirisan bawang
merah segar bersama sos istimewa yang dibaluti roti nipis hangat. Dihidangkan bersama
Kentang Goreng dan Teh Ais Limau, ianya merupakan hidangan yang enak dan mengenyangkan
untuk berbuka puasa. Selain itu, Foldover Ayam Gril lazat yang sentiasa menjadi
kegemaran ramai turut diperkenalkan semula.
"Foldover Ayam Gril sememangnya
menjadi kegemaran pelanggan, dan ianya mendapat sambutan yang sangat
menggalakkanketika kami memperkenalkannya semula pada tahun lalu. Oleh sebab
itu, kali ini kami ingin memenuhi permintaan pelanggan dengan memperkenalkan varian
baharu melalui pelancaran Foldover Ikan Rangup ini," tambah Melati.
Selain itu, penggemar
Ayam Goreng McD juga boleh menikmati hidangan itu dengan cara baharu, iaitubersama
Sos Cili Manis enak yang akan memberikan mereka rasa yang lebih mengagumkan.
Nasi Lemak McD yang sentiasa menjadi kegemaran ramai bakal melengkapkan lagi
hidangan Ramadan, bukan sahaja membuka selera mereka yang berpuasa, tetapi juga
setiap rakyat Malaysia.
“Permulaan Ramadan tahun ini
akan jatuh dalam tempoh Perintah Kawalan Pergerakan (PKP), dan ketika rakyat Malaysia
menyesuaikan diri dengan keadaan ini, kami ingin terus membawa kegembiraan
kepada rakyat Malaysia menerusi hidangankami di sepanjang bulan Ramadan.
Walaupun dalam persekitaran yang mencabar ini, McDonald's Malaysia akan terus menyajikan
rakyat Malaysia dengan pelbagai tawaran menu baharu dan menarik melalui
kemudahan saluran McDelivery danPandu-Lalu kami,"kata Melati.
Pelanggan juga boleh berbuka
puasa dengan menikmati pelbagai hidangan pencuci mulut dan kopi McDonald’spada
bulan Ramadan ini. Pai Coklat Pisangmerupakan pencuci mulut terbaharu, yang
menggabungkan inti coklat dan pisang enak dalam kulit pai coklat yang rangup. Penggemar
kopi tidak akan kecewa, kerana McCafe akan memperkenalkan minuman Kurma baharu
dengan ekstrak Kurma sebenar, yang sangat sesuai untuk dinikmati sepanjang
bulan Ramadan iaitu Kurma Ais, Kurma Latte Ais, dan Susu Kurma Ais.
Foldover Ayam Gril dan Foldover
Ikan Rangup masing-masing berharga RM16.99, lengkap dengan Kentang Goreng dan Teh
Ais Limau dalam saiz sederhana. Set 2 ketul Ayam Goreng
McD dengan Sos Cili Manis pulaberharga RM15.49, manakala set 3 ketul ayam pula
berharga RM20.24.
Sementara itu, set Nasi Lemak
McD dengan 1 ketul Ayam Goreng McD boleh didapati dengan harga RM12.99, manakala
set 2 ketul ayam pula berharga RM15.99.
Foldover Ayam Grildan Foldover
Ikan Rangupboleh didapati mulai hari ini dalam tempoh masa terhad, manakala
Ayam Goreng McD dengan Sos Cili Manisboleh didapati mulai 24 April.
Langkah-langkah Keselamatan McDonald’s yang Dipertingkatkan
Sepanjang PKP
Sepanjang
tempoh PKP, McDonald's Malaysia telah meningkatkan langkah-langkah keselamatan
dan kebersihan makanan bagi memastikan kesihatan dan kesejahteraan Warga Kerja
dan Pelanggannya. Ini termasuk pelancaran sistem Tanpa Sentuh dan Tanpa Tunai
untuk perkhidmatan McDelivery.
Bagi penghantar makanan, mereka mesti mematuhi langkah
berjaga-jaga sebagaimanaberikutketika menghantar makanan kepada pelanggan:
·
Mereka dikehendaki memakai
topeng muka dan sarung tangan sebelum memasuki premis McDonald's
·
Mereka dikehendaki melakukan
sanitasi tangan
·
Seorang kru akan ditugaskan
melakukan proses sanitasi dan membersihkan beg penghantaran setiap seorang
penghantar makanan sebelum memasukkan makanan ke dalam beg masing-masing
·
Pengasingan tempat
pengambilan makanan (pick-up points) bagi penghantar makanan
perkhidmatan McDelivery (MDS) dan penghantar makanan Grab Food dan Food Panda
di restoran-restoran McDonald's
Dengan
perkhidmatan penghantaran tanpa sentuh McDonald's, langkah-langkah keselamatan
tambahan dan amalan penjarakan sosial yang dipertingkatkan telah dilaksanakan,
seperti:
- Beg bawa pulang (take-away)
ditutup rapi, dengan bacaan suhu badan penghantar makanan dan kru ditampal pada
beg
- Penghantar makanan akan
menghubungi pelanggan sebaik sahaja mereka tiba di lokasi penghantaran
- Penghantar makanan akan
meletakkan makanan di tempat selamat yang telah dipersetujui
Di peringkat restoran, pihak syarikat telah
memastikan standard keselamatan dan kebersihan makanan yang tinggi dipatuhi. Selepas
restoran ditutup, setiap restoran akan menugaskan seorang Pengurus dan 4 kru
untuk menjalankan pembersihan restoran secara menyeluruh dan terperinci. Ini
meliputi ruangan seperti dapur, laluan Pandu-Lalu, ruang makan, dan ruang
penyimpanan. Semua kru dikehendaki memakai topeng muka dan sarung tangan setiap
masa. Ini termasuk kru yang ditugaskan memeriksa suhu badan pelanggan dan
penghantar makanan.
Untuk maklumat lanjut, sila layariwww.mcdonalds.com.my
No comments:
Post a Comment