Alkisah berjodoh dengan Aluya Kitchen sambal. Perasaan untuk merasa sambal hitam sendiri akhirnya terjebak untuk merasa semua sambal yang ada di situu hahaa.. Mudahnya kau terpengaruh dan di pengaruhi. Opkoslaa..
Dah terlajakk sedapp tak tipuu ✋
Jenis - jenis Sambal
π
Sambal Hijau
π
Sambal Hitam
π
Sambal Tomato
π
Sambal Biasa
Jenis - jenis Acar
π Acar Ikan Masin
π
Acar Buah
Acar Ikan Masin |
Faridah binti Mohamed Zain adalah pengusaha sambal dan acar yang sedap nie. Perusahaan ini bermula pada tahun 2011 selepas beliau kembali ke tanah air selepas lama menetap di Dubai bersama suaminya yang bekerja disana.
Aluyah Kitchen ini diambil sempena nama Ibunya Aluyah Abdul Hamid . Dengan menggunakan resepi daripada arwah ibunya maka dari situlah terpikirkan namanya. Kini penggeluaran sambal telah mencecah 6000 botol seminggu. Faridah sangat mementingkan kualiti sambal - sambalnya yang akan di pasarkan.
Sambal Hitam Berat setiap botol sambal 200g . Untuk mengekalkan ketahanan sambal daripada rosak gunakan sudu yang kering setiap kali ini mengambil sambal @ acar. Simpankan di dalam peti sejuk selepas dibuka.
Ramuan Acar
Acar Ikan Masin
Acar buah
|
Sambal Hijau Sambal hijau yang paling popular sekali kerana kesedapanya dan mereka boleh meletakaan sendiri lauk atau sayuran seperti petai , udang , sotong dan ikan . Kiranya sambal hijau ni pembuka selera walaupun hanya makan bersama nasi sahaja.
Ramuan Sambal Hijau
ALUYA KITCHEN 71, JALAN SU 2A, SERING UKAY, 68000 AMPANG SELANGOR Email : aluyakitchen@gmail.com Phone : 0177744871 FB :Aluya Kitchen |
No comments:
Post a Comment