Tuesday, 19 May 2015

Pangkor @ Coral Bay Second Trip

Penat kerja smpi Stress terus terfikir aku perlukan ' Beach Theraphy ' ha..ha..
Tapi kat mana???
Bajet ciput jew tp jiwa perlukan ketenangan nie .....
Pangkor Terbaik untuk cari ketenangan. Alam semulajadi masih terpelihara kehijauan dan laut yg membiru tu memangil2 aku ke sana.Kali nie mmg nk berehat bermandi manda sahaja so tak perlu sewa kereta untuk pusing2 pulau.Dari KL terus ke Jeti Lumut.
 Dah smpi Jeti Lumut
Biasanya 30 minit menaiki feri dari jeti Lumut ke Pangkor.Harga tiket feri pergi balik RM 12.00 seorang.
Ha.. gigih tau siap bawak baby kecik lg.Nak buat macam mana ibu korang nie mmg pencinta pulau.
 Kali nie dapat naik feri yg boleh lepak kat atas.Anak2 mmg seronok la

 ha.. tudia.. angin mmg kuat melayang habis sib baik tak tercabut

 nun di sana da nmpk pangkor 


 percikan air laut yg masin cam gitula jadinyer


 Kali nie stay dekat Coral Bay Resort Pasir Bogak.Untuk ker sini naik teksi pink saje sbb dekat dgn jetty.tak perlu sewa kereta jimat.Kami pilih resort nie sbb ada kolam mandi so ada dua pilihan nak mandi laut boleh swimming pool pun ado.. Coral Bay nie taraf 3 bintang ok la kan dengan bajet.Beralamat Lot 34, Pasir Bogak, Pangkor Island, Pangkor, Malaysia 32300

 sementara check in Qayyum stay ngan atuk dulu

 pastu rasmi bilik sorang satu.

 Resort nie menawarkan apartment utk yg berkeluarga.. Sangat selesa ada dua buah bilik besar jgk.Dapur pun disediakan

ruang tamu pun selesa

siap balcony boleh intai dorang mandi kat swimming pool bawah tu ha..

Kumpulan jambu dua beradik nie

mkn malam x payah nk pegi jauh2 sebelah hotel Corel Bay pun ada gerai ikan bakar.

mlm nie mkn kenyang2 sok nak mandi laut

tudia perut da lapaq sgt tu

Besar jgk swimming pool dia



Aktiviti Naufal main pasir ler

 Ibu ngan ayah nak jenjalan tepian pantai jap fefiling romantik gitu..

dan nie la pantai pasir Bogak

No comments:

Post a comment