Friday, 20 September 2019

WONDA COFFEE MERAIKAN HARI MALAYSIA DENGAN MELANCARKAN SARAWAKIAN AMAZING CAN DESIGN IN KUCHING
WONDA Coffee , salah satu jenama kopi ‘ ready to drink ‘  Malaysia ( RTD ) yang terkemuka di Malaysia hari ini melancarkan reka bentuk WONDA kopi yang baru boleh mewakili salah satu negara yang paling kaya dengan budaya di Malaysia . Dalam pelancaran yang dirasmikan oleh Ketua Menteri Datuk Patinggi Abang Johori Tun Openg , WONDA kopi ‘ Sarawak Edition ‘ mempunyai ciri – ciri ikonik Malaysia yang ikonik dan mempunyai lukisan – lukisan rumit yang mewakili karya seni dari suku – suku tempatan yang berbeza .

Warisan Sarawak ini diperkenalkan semasa mempamerkan muzik terkenal Ola Bola Merdeka di Kuching . Ketua Menteri mengakui reka bentuk baru itu dan memuji lokasinya kerana ia juga menunjukkan kepelbagaian dan keharmonian yang membentuk semangat Sarawak yang benar . Bercakap pada majlis itu , Naib presiden kanan pemasaran dan dan perniagaan alternative dari Etika Sdn Bhd , Santharuban T . Sundaram berkata bahawa mereka merasakan ini adalah masa yang istimewa untuk semua rakyat Malaysia meraikan hari patriotic berkembar Merdeka pada 31 Ogos dan Hari Malaysia pada 16 September .   

“Pelbagai pemandangan , bunyi , citarasa dan budaya yang besar di sini di Malaysia Timur dan khususnya Sarawak , cukup cantic . Ia membantu memberi inspirasi kepada reka bentuk tin WONDA kopi yang baru dan kami berbangga dapat dapat berkonsi dengan rakan – rakan pengguna  dan peminat Sarawak hari . Sesungguhnya , kita telah banyak meraikan pada masa ini sebagai sebuah negara .

Setiap negeri mempunyai budaya kopi sendiri Tawaran Masa Terhad ( LTO ) dan reka bentuk yang unik boleh menjadi punca besar bagi peminat dan pengumpul WONDA kopi . Tahun ini , terdapat tiga reka bentuk yang berbeza yang diperkenalkan , termasuk Edisi Sarawak yang dipaparkan hari ini . “Peminum kopi di Malaysia mempunyai pelbagai pilihan dan dari kajian mencadangkan bahawa kopi di Malaysia disedut unik di negeri – negeri yang berbeza dengan rasa tempatan yang ‘ hanya dibakar” dan datang dengan Edisi Sarawak sempena Hari Malaysia sebagai hasilnya. 
(L-R) Chief Minister of Sarawak, Yang Amat Berhormat Datuk Patinggi Abang Abdul Rahman Zohari Abang Openg, General Manager Sales ETIKA (East Malaysia & Brunei), Andy Chai Chee Teck and Brand Manager ETIKA, Tan June Yin. WONDA kopi juga akan melepaskan tin yang terhad hanya dengan merangkumi mercu tanda terkenal Perak dan Melaka. Tiga LTO kopi WONDA baru datang dengan reka bentuk sendiri dan mempunyai rasa yang sedikit berbeza bergantung pada bagaimana kopi ini di seduh sebagai contoh kopi Edisi Serawak adalah kopi yang penuh lemak dengan hanya sedikit kepahitan sementara Kopi Edisi Perak murni dan mempunyai aroma karemel dan Kopi Edisi Melaka diperbuat daripada panggang sederhana dan lebih sedap. Semua versi adalah kopi susu , dibuat dengan biji kopi premium WONDO kopi dan berjanji untuk rasa seperti hanya dibancuh .


Reka bentuk setiap WONDA kopi boleh dibuat untuk menyamai simbol ikon negara. Kami memilih negeri – negeri dan ikon untuk mewakili sejarah , budaya dana lam semula jadi yang membentuk identity Malaysia yang unik .


Peraduan Kopi WONDA Edisi Hari  Malaysia


Bermula dari 16 September hingga 15 oktober WONDA kopi akan mengadakan pertandingan Hari Malaysia khas untuk memberi ganjaran peminat dan pengguna WONDA kopi atas sokongan mereka yang berterusan . Semua rakyat Malaysia perlu membeli 2 tin WONDA kopi 240ml 
( pelbagai variasi ) dalam satu resit dari 7- Eleven , Kedai Mesra PETRONAS dan Shell Select semasa tempoh peraduan , menyerahkan butiran dan butiran resit mereka kepada nombor yang disediakan melalui WhatsApp , bersama dengan nama penuh dan nombor IC mereka , dan mengekalkan resit asal sebagai bukti pembelian . Setiap pembelian dua orang akan layak mendapat peluang untuk memenangi sepasang tiket penerbangan ke destinasi tempatan pilihan mereka .

Tawaran Masa Terhad dan reka bentuk yang unik boleh dijadikan satu tahunan bagi peminat dan pengumpul WONDA kopi . Kesenian tempatan yang unik dan istimewa pada tin adalah koleksi yang sangat menarik untuk mereka yang menanti pelepasan mereka semasa Hari Malaysia setiap tahun . Sesungguhnya , kita hidup di negara yang benar – benar indah dan di samping menggabungkan budaya unik kita ke dalam reka bentuk baru , kita mahu memberi peluang kepada pengguna untuk menerokai negara dengan memberikan tiket penerbangan percuma ke destinasi domestic . Dengan cara ini , bukan sahaja kita meraikan ciri – ciri minuman kopi kita tetapi memupuk perpaduan dan penghargaan untuk semua bentuk budaya Malaysia.
No comments:

Post a comment