Thursday, 28 March 2019

NEEM BALM ZM BEAUTY PENAWAR MASALAH TUMIT KAKI PECAH YANG BEBAS BAHAN KIMIA




Assalammualaikum ,



Musim cuaca panas kini memberikan sedikit impak kepada kulit lagi – lagi yang sensitif seperti ruam,  kulit kering , gatal dan alahan .  Apabila kulit mengalami masalah mulalah rasa gatal dan menggaru kengkadang tu boleh memburukkan lagi keadaan bila telah menjadi radang . Kini anak saya yang berusia 5 tahun juga menggalami ruam di sekitar kulit dahi kasihan juga melihat dia menggaru hingga ke atas kepala tambahan bila berpeluh pada waktu panas . Kini setelah menjumpai Neem Balm ZM Beauty dapat menggurangkan dan menghilangkan ruam di sekitar dahinya . Kesan seawal tiga hari ruam pada kulit semakin hilang dan licin dengan penggunaan setiap malam di sapu sebelum anak saya tidur . 





Apakah Neem Balm ZM Beauty
Apa itu NEEM BALM ZM BEAUTY?

Dihasilkan menggunakan 3 bahan sahaja iaitu :

  • Daun Neem
  • Minyak Zaitun
  • Lilin Lebah



TAMBAHAN "ESSENTIAL OILS

  • Lavender
  • Tea Tree 

Berfungsi sebagai sapuan luaran untuk melegakan :


  •   Kulit Keringm Demam Campak
  •   Gatal Kulit
  •   Masalah Kulit Yang Ringan
  •   Impetigo
  •   Kudis
  •   Kulat
  •  ruam lampin
  •  Kulit merekah 

-  Tea Tree





Biasa tak dengar orang dulu – dulu jika anak kena campak mandikan dengan daun Neem nie yang menjadi masalah ketika itu mana nak cari pokoknya kan ? kalau aa yang menanam mudahlah sedikit . Sekarang alhamdulillah dah ada produk Neem Balm dari ZM Beauty nie semuanya mudah. Banyak lagi kelebihan daun Neem nie dalam perubatan . 


Apakah Daun Neem atau Semambu

  •      Dikenali sebagai mambu atau nama saintifiknya Azadirachta indica adalah sejenis tumbuhan dari keluarga mahogani iaitu Meliaceae.


  •      Berasal dari India, Myanmar, Bangladesh, Sri Lanka dan Pakistan. Tumbuh juga di kawasan tropika dan kawasan semi-tropika.


  •       Pokok semambu dianggap sebagai pokok perubatan dan digunakan secara meluas dalam upacara keugamaan Hindu dan banyak ditanam berhampiran kuil dan digunakan secara meluas dalam perubatan Ayurveda dan homeopati oleh orang India.


  •     Terdapat kandungan anti bakteria, anti parasit, anti kulat dan anti virus pada tumbuhan semambu.


  •        Serbuk daunnya dikatakan sangat berkesan dan boleh melegakan penyakit kulit seperti ekzema, alahan kulit, ruam, gatal-gatal, kurap dan ia juga sangat berkesan apabila digunakan untuk merawat kecederaan kulit akibat terbakar.


  •      Minyak pokok semambu sangat menakjubkan boleh mencegah keguguran rambut, uban dan merawat kelemumur.


  •      Digunakan juga sebagai  minyak urut untuk melegakan kesakitan daripada rheumatoid arthritis, gout, osteoarthritis dan sakit belakang.


  •      Daun semambu juga boleh melegakan masalah penghadaman, penawar sembelit dan memulihkan fungsi usus. Ia juga berkesan memperbaiki kualiti darah dan menyahkan toksik dalam darah, meningkatkan sistem imun, mengawal paras gula dalam darah dan mengekalkan badan bebas penyakit.


  •      Semambu menjadi perhatian dalam perubatan moden


  •    Dalam masyarakat Melayu, daunnya sering diletakkan di bawah bantal atau alas tilam bagi mengurangkan rasa gatal akibat dari demam campak. Selain dari itu daun yang diramas dan dihancurkan dicampur dalam air boleh dijadikan air mandian bagi kanak-kanak yang kena penyakit chicken pox.





Kenapa saya pilih Neem Balm?

  •  Lulus KKM
  •  Free chemical berbahaya
  •  Natural
  •  Mudah serap & tak berminyak yang melampau
  • WANGI!!!
  •  Dan yang paling penting guna Neem asli
  • Tarikh luput adalah 1 Tahun dari tarikh penutup dibuka



HANYA YANG TERBAIK DARI ZM BEAUTY

Jom jadi yang TERAWAL memilikinya!


  • Harga 1 set RM 45 / 60 g, anda akan dapat FREE GIFT
  • Casing Khas beserta KeyChain ZMBeauty 


Siapa Boleh Guna ?

SEMUA BOLEH GUNA! Semua peringkat umur dari bayi sehingga dewasa boleh guna dan tak beri kesan sampingan buruk in shaa Allah!

Cara Penggunaan ?

Buat sapuan nipis nipis je kat tempat yang memerlukan dan cara nak guna NEEM BALM telah dicetak dibelakang bekas NEEM BALM untuk rujukan pengguna.







Neem Balm juga penawar masalah tumit kaki pecah

Banyak je krim untuk tumit pecah kat luar sana tapi kalau guna Neem Balm lebih confident sebab zero bahan kimia. Bila pakai rasa selesa dan wangi.Ramai yang merungut tentang masalah tumit kaki pecah. Nampak tak cantik kan…kalau terkena kat kaki lagi sebelah rasa kesat je. Eeeeee geli kan,lagi lagi kalau hubby dah mula tegur.


Sebenarnya mudah je nak hilangkan tumit pecah ni. Gesek tumit kaki tu kat batu untuk kikis tumit kaki yang kering & kasar tu pastu sapukan NeemBalm. Amalkan selama 3 hari secara konsisten for sure settle masalah. Kulit tumit kaki tak kasar lagi. Tumit kaki pecah dah takde dah .


Uoollssss ada masalah TUMIT PECAH yang susah nak settle tak?

PM Pn Lieza sekarang mereka akan bantu anda dengan produk yang alami & jimat

Kepada yang berminat untuk tahu lebih detail boleh terus klik link dibawah untuk fast respond




AGENT WANTED!!!

“Lepas sapu hari-hari Neem Balm ni Alhamdulillah dah settle dah masalah tumit pecah saya. Yelaa kan,saya ni berkerja hari-hari…balik rumah nak buat kerja rumah lagi kaki memang sentiasa ada tekanan selagi saya tak baring…sebelum tidur wajib saya sapu Neem dan sebelum pakai kasut ke tempat kerja saya sapu juga”- Testimoni Pn Lieza



No comments:

Post a comment